menu

The Auguries - F.G. Cottam (2019)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Griezel

208 pagina's
Eerste druk: Severn House, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In de zestiende eeuw heeft iemand, die de bedoeling had het Einde der Tijden te bewerkstelligen, een almanak vol met toverspreuken samengesteld. Die is weer opgedoken en wordt nu klakkeloos gebruikt. Een onverwachte maansverduistering, een gifkikker die de hoofdstad lam legt, beelden die bloed huilen... Als de lijst met calamiteiten langer wordt, lokken angst en paranoia geruchten over terroristische aanvallen uit. Maar door wie? Geschiedenisprofessor Juliet Harrington is een autoriteit op het gebied van zestiende-eeuws mysticisme, en gelooft in het bestaan van de Almanak van Verboden Wijsheid, een machtig toverboek waarvan de legende gaat dat die samengesteld was door een cultus machtige occultisten. Het oproepen van de magie wordt gekenmerkt door voortekenen en komt tegen een rampzalige prijs. Juliet is er van overtuigd dat de recente plaag rampen betekent dat iemand het boek roekeloos gebruikt, en ze heeft weinig tijd hem of hen tegen te houden...

zoeken in:
avatar van PeterW
3,5
PeterW (crew)
Een apocalyptisch drama van de hand van Francis Cottam. Een oud toverboek valt in handen van een getalenteerd tienermeisje dat gelijk met de spreuken en rituelen begint te rommelen en daardoor zonder erg de apocalyps op gang brengt. Iedere spreuk vraagt om een prijs en dat wordt van kwaad tot erger. Een zoektocht begint via een geleerde die door de regering ingeschakeld wordt om het boek te vinden en er een eind aan te maken. Er zijn wat parallellen met de huidige pandemie, dus in dat opzicht was Cottam zijn tijd vooruit. Op zich prettig leesvoer, maar ik miste het zo typische Cottamsfeertje vol bovennatuurlijke onderhuidse dreiging en mysterie. Sommige dingen zijn wat ver gezocht, en het einde was nogal abrupt. Ik had een grootse finale verwacht, maar het ging als een kaars uit. Jammer, maar desalniettemin een aardig tussendoortje.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:07 uur

geplaatst: vandaag om 18:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.