menu

The Lucifer Chord - F.G. Cottam (2018)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Griezel

240 pagina's
Eerste druk: Severn House, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Onderzoekster Ruthie Gillespie heeft de opdracht aangenomen om een essay te schrijven over Martin Mear, de zanger en gitarist van Ghost Legion, de grootste en meest decadente rockband van de wereld, voordat hij in 1975 zonder een spoor achter te laten verdween. Haar missie is de man van de mythe te scheiden, maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig, aangezien een serie verstorende en macabere incidenten Ruthie's pogingen de waarheid overr de mysterieuze rockster te achterhalen dreigt te doen ontsporen. Wat is er precies met Martin Mear gebeurd destijds in 1975? Staat hij werkelijk op het punt terug te keren uit de dood zoals de die-hard fans van de band, de Legionaries, geloven? Pas wanneer Ruthie's onderzoek haar naar een vervallen landhuis op Wight leidt, waar de band hun doorbraakalbum schreef, krijgen de dingen een werkelijk afschrikwekkende draai.

zoeken in:
avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
Dit was weer een lekkere ouderwetse Cottam. Ook nu presteerde hij het om gelijk weer een sfeertje neer te zetten; mysterieus, een bepaalde bovennatuurlijke dreiging die binnen sijpelt... Er is geen haast; Cottam neemt de tijd om de zaken neer te zetten zoals ze zijn, en dat doet je, althans mij, verlangen naar meer. Hij had van mij best dieper op bepaalde dingen in mogen gaan, maar dan zou het boek twee keer zo dik worden. Met dit verhaal grijpt hij terug op twee eerdere boeken: de hoofdpersoon uit Dark Resurrection keert terug, met bagage uit dat boek, wat ik nog niet gelezen heb, en dus de details niet van weet, en we brengen een (helaas) bliksembezoekje aan Fisher House uit The House of the Lost Souls, een behoorlijk griezelig spookhuis, waar o.a. de geesten van Aleister Crowley en Dennis Wheatley nog zouden rondwaren.
Erg gezellig allemaal, en het had voor mij best wat langer mogen duren.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:21 uur

geplaatst: vandaag om 10:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.