menu

Mijn Dood en Ik - Remco Campert (2019)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Psychologisch

48 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Gedichtenbundel waarin Campert reflecteert op zijn oude dag en vooral de naderende en onvermijdbare dood, steeds met net andere invalshoeken. Campert beschrijft bijvoorbeeld zijn huidige leven en gedachten aan de dood die de eeuwige tijd heeft, de ironie dat niemand zijn eigen dood zal zien en de jarenlange vriend die 'het leven' heet en die hij spoedig zal verlaten.

zoeken in:
avatar van mjk87
3,0
Allemaal gedichtjes over de dood, die zeker in het meer verhalende begin zeer raak zijn. Je voelt de leeftijd van Campert en dat hij weet dat het binnenkort ook zijn tijd is. Na 1/3 van de bundel wordt het steeds meer een variatie op een thema en zijn de gedichten meer gezever in de marge waar ik veel minder mee kon en waar voor mij geen beelden meer uit vort kwamen. 3,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:53 uur

geplaatst: vandaag om 07:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.