menu

The Almost Moon - Alice Sebold (2007)

Alternatieve titel: Schaduwmaan

mijn stem
2,00 (5)
5 stemmen

Engels
Psychologisch

304 pagina's
Eerste druk: Little, Brown and Company, New York (Verenigde Staten)

Helen is niet van plan haar dementerende moeder te vermoorden, maar voor ze het goed en wel beseft, heeft ze haar met een stapel handdoeken gesmoord. Spijt heeft ze niet meteen: is het niet beter voor haar moeder om op 88-jarige leeftijd thuis te overlijden dan nog jaren te moeten wegkwijnen in een verzorgingstehuis? Helen doet haar best de sporen uit te wissen, maar elk besluit lijkt van kwaad tot erger te leiden en elke handeling voert haar verder terug naar haar jeugd en de gecompliceerde relatie met haar moeder.

zoeken in:
avatar van little_lOve
Dit boek kon mij vanaf bladzijde één niet pakken, zoals dat bij 'The Lovely Bones' wel gebeurde. Daarom heb ik het rond bladzijde 30 ook maar opgegeven. Erg latstig om door heen te komen.
Natuurlijk is dit een compleet ander boek dan 'TLB', de grootste (en een van de weinige) overeenkomst dat er ook iemand om het leven komt, op een geweldadige manier.
Misschien dat ik het ooit nog eens een keer probeer, maar ik betwijfel het.

Vlas
Ik vond de gelijkenis met The Lovely Bones juist ergerlijk groot; zeker qua vertelstructuur. Ik kon er ook niet doorheen komen, ik zou ook niet weten wat voor soort mens dit boek (uit) zou willen lezen.

avatar van Tiny79
0,5
Nog nooit heb ik een zo slecht boek gelezen. Het idee klinkt interessant. Maar ik kom hier gewoon niet doorheen. Ik ben tot pagina 28 gekomen. Verder lukt niet.

Een absolute flop!

Gast
geplaatst: vandaag om 16:35 uur

geplaatst: vandaag om 16:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.