menu

Her Majesty's Captain - Derek Wilson (1978)

Alternatieve titels: Her Majesty's Captain: Being the Manuscript of Robert Dudley, Duke of Northumberland, Earl of Warwick, and Earl of Leicester in the Holy Roman Empire, from His Own Hand: A Novel | The Bear's Whelp | The Bear's Whelp: The Autobiography of Robert Dudley, Duke of Northumberland, Earl of Warwick and Earl of Leicester in the Holy Roman Empire

mijn stem
geen stemmen

Engels
Historisch

311 pagina's
Eerste druk: Little, Brown and Company, Boston (Verenigde Staten)

Zeebonk Robert Dudley, zoon van de levenslange favoriet van Elizabeth en een adellijke dame (met wie vader Dudley al dan niet was gehuwd) is hier nog een jongeman op het achterdek. Gesterkt door de brief van zijn overleden vader waarin wordt verklaard dat Robert inderdaad geen bastaard is, begint de jongeman aan een carrière op zee met de hulp en steun van de graaf van Essex en de vijandschap van Sir Walter Raleigh. Sir Walter, erop uit om nog meer gunsten van de koningin te verwerven en daarbij Essex en diens verwanten te verdringen, tracht de schepen van Robert te saboteren, weerhoudt een samenwerking naar Midden-Amerika, poogt de eer op te strijken van Robert’s verkenningen en regelt zelfs een rechtbank voor Dudley na een debacle in Cadiz. Maar uiteindelijk wordt Robert door de koningin geridderd in aanwezigheid van Essex en een somber kijkende Sir Walter.

zoeken in:
PQV00
Deze titel verscheen op 23 januari 1978 in de USA (zie uitgever) met de korte titel ‘Her Majesty’s Captain’ en voluit als ‘Her Majesty's Captain: Being the Manuscript of Robert Dudley, Duke of Northumberland, Earl of Warwick, and Earl of Leicester in the Holy Roman Empire, from His Own Hand: A Novel’.
Op 25 mei 1978 werd het boek ook in het VK uitgegeven door Hamish Hamilton, maar droeg als korte titel ‘The Bear’s Whelp’ en had als titel voluit ‘The Bear's Whelp: The Autobiography of Robert Dudley, Duke of Northumberland, Earl of Warwick and Earl of Leicester in the Holy Roman Empire’.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:49 uur

geplaatst: vandaag om 08:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.