menu

The Circumnavigators - Derek Wilson (1989)

Alternatieve titel: A Brief History of Circumnavigators

mijn stem
geen stemmen

Engels
Historisch

345 pagina's
Eerste druk: M. Evans & Co., New York City (Verenigde Staten)

'Rond de aarde gaan' is een idee dat de mensen heeft opgewonden sinds men besefte dat de aarde een bol is. De aantrekkingskracht heeft iets te maken met het omvatten van alle bekende omgeving en het verkennen van het onbekende, uit economische noodzaak, voor wetenschappelijke inspanning of puur voor de sport, niet alleen op het oppervlak van de planeet maar ook in de geest van de ontdekkingsreiziger. Het verhaal van wereldrondvaart is dus een lange sage van menselijk avontuur, reizen en ontdekking. Te beginnen met de noodlottige dag in 1521 toen Ferdinand Magellaan door een speer werd geveld op het eiland Mactan en Juan de Elcano de uitdaging op zich nam diens overlevende metgezellen naar huis te brengen gaat het verhaal voort door vier eeuwen vol met verbazingwekkende (helden)daden van zowel mannen als vrouwen van vele naties. Sommige van de namen die naar voren komen zijn bekend, andere veel minder. Wilson baseert zich grotendeels op logboeken van kapiteins, dagboeken en diverse reizigersverslagen om de lezer kennis te laten maken met het ware gevoel van deze tijd in de geschiedenis.

zoeken in:
PQV00
Ha. Magellan kwam om in het gevecht tegen de strijders onder leiding van Datu (hoofdman) Lapu Lapu. Mactan Island ligt tegenover het huidige Cebu City en op Mactan eiland ligt ook het internationale vliegveld van Cebu City, Mactan-Cebu International Airport geheten, gelegen aan de Lapu-Lapu Airport Road. In Cebu City, niet ver van het vroegere Spaanse fort Fort San Pedro, staat een standbeeld van Lapu Lapu en wordt ook Magellan's Cross getoond, een groot houten kruisbeeld dat Magellan in de bodem zou hebben geplant om het land in naam van de koning van Spanje in te nemen en katholiek te maken. De bewering dat Magellan de eerste was die rond de wereld voer is dan ook onjuist omdat hij halverwege het leven liet. Wel is althans een schip waarmee hij uit Europa was vertrokken rond de wereld gevaren en in Europa teruggekeerd.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:42 uur

geplaatst: vandaag om 21:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.