menu

Stephan en Lizette - C.C.S. Crone (1933)

Alternatieve titel: Stephan en Lizette in Facsimile

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Sociaal

22 pagina's
Eerste druk: C.C.S. Crone, Utrecht (Nederland)

In deze novelle wordt verteld over een jongeman, Stephan, die op jonge leeftijd zijn moeder en weinig levensvatbare zusje moet verlaten en bij zijn vader gaat wonen. Tenslotte keert hij terug naar de liefde van zijn moeder en zijn op jonge leeftijd stervende zusje. In deze fragmenten herhaalt de auteur motieven als moederliefde, het menselijk lijden en reine liefde.

zoeken in:
Ted Kerkjes
'Stephan en Lizette' was de eerste publicatie van de jong overleden Utrechse schrijver C.C.S. Crone. De novelle verscheen in 1933 in eigen beheer, maar werd in 1981 herdrukt door Querido.

Mij deed de titel meteen denken aan het lied Stefan en Lisette van Spinvis. De overeenkomst zal ongetwijfeld geen toeval zijn. Ik heb de novelle (nog) niet gelezen, maar ik ben benieuwd hoe het zich tot de liedtekst verhoudt - als dat het geval is

avatar van eRCee
Bedankt voor dit fijne lied. Het laatste album van Spinvis was een beetje langs mee heengegaan, ten onrechte realiseer ik me.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:33 uur

geplaatst: vandaag om 15:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.