menu

The Fortunes and Misfortunes of the Famous Moll Flanders - Daniel Defoe (1722)

Alternatieve titels: Moll Flanders | Geluk en Ongeluk van Moll Flanders | Het Avontuurlijke Leven van Moll Flanders: Zelfportret van een Achtiende-eeuwse Lichtekooi | De Voor- en Tegenspoeden van de Befaamde Moll Flanders

mijn stem
2,94 (8)
8 stemmen

Engels
Romantiek / Sociaal

376 pagina's
Eerste druk: W. Chetwood and T. Edling, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Engeland, de achttiende eeuw. De zigeunerwees Moll wordt dienstmeisje bij een gerespecteerde majoor en trouwt met één van diens zonen, maar het geluk duurt niet lang, want hij komt om het leven. Daarna gaat Moll in London op zoek naar een andere rijke man.

zoeken in:
3,5
Wordt voorgesteld als de eerste roman zoals we dat vandaag kennen. Dat zie je ook aan de structuur, de personages, de stijl is pril maar duidelijk. Behalve de nogal specifieke vertelstijl van het boek, is het ook een onderhoudend verhaal om te lezen. Never a dull moment with moll flanders.
De inkijk in het leven als vrouw in die periode kon ik ook wel waarderen.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:18 uur

geplaatst: vandaag om 17:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.