menu

Our Castle by the Sea - Lucy Strange (2019)

Alternatieve titel: Ons Kasteel aan Zee

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Jeugdboek
Historisch / Avontuur

336 pagina's
Eerste druk: Chicken House, Frome (Verenigd Koninkrijk)

Petra is de dochter van een vuurtorenwachter. Samen met haar ouders en zus woont ze in de vuurtoren, die ze liefkozend 'ons kasteel' noemen. Haar wereld bestaat uit avonturen in verborgen tunnels en griezelige verhalen over zeemonsters. Maar aan die zorgeloze jeugd komt een eind als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. De oorlog is ook in de vuurtoren voelbaar, en al snel beginnen er scheurtjes te ontstaan in het gelukkige gezin. Petra doet alles wat ze kan om de geheimen van het gezin te ontrafelen.

zoeken in:
avatar van Lalage
3,5
Wat zo idyllisch begint, wordt al snel een nachtmerrie. Petra’s moeder wordt gearresteerd, omdat ze in Duitsland is geboren en wordt verdacht van landverraad. Petra weet zeker dat haar moeder geen verrader is, maar wie dan wel? Want er is iemand die de boel probeert te saboteren en te helpen bij een Duitse inval.

Het wordt vreselijk spannend en heftig. Lucy Strange beschrijft erge dingen, maar het is niet te gruwelijk om te lezen. Het is prettig en helder geschreven, met af en toe een mooie metafoor.

Ons kasteel aan zee – Lucy Strange | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 08:45 uur

geplaatst: vandaag om 08:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.