menu

'Doe Maar Gewoon, Dan Doe Je Al Indisch Genoeg': Het Journalistieke Werk van Lilian Ducelle - Lilian Ducelle en Marjolein van Asdonck (2008)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Waargebeurd

157 pagina's
Eerste druk: Moesson, Amersfoort (Nederland)

Een keuze uit niet eerder in boekvorm verschenen artikelen, interviews, columns en brieven. Met een biografische inleiding over deze angry old woman van Indisch Nederland door Marjolein van Asdonck. Lilian Ducelle is reeds vanaf haar 18e actief in de journalistiek in het toenmalige Nederlands-Indië. Na de oorlog werd ze oorlogscorrespondent die verslag deed van de krijgshandelingen ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog en die daarbij sluipschutters en landmijnen trotseerde. Daarna werkt ze voor verschillende bladen en kranten. Een journaliste die leefde van de geur van papier en drukinkt; een avonturierster met als bagage slechts een kist boeken en haar typemachine. Ze versloeg net zo makkelijk een bokswedstrijd als de laatste mode van de jaren vijftig. In 1950 trouwde ze met de Indische schrijver en activist Tjalie Robinson die eenmaal in Nederland het Indische tijdschrift Tong Tong opzette. Na zijn dood zette ze zijn werk voort en werd ze de laatste journaliste die de beruchte Indische tropenstijl tot in de puntjes beheerst.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:08 uur

geplaatst: vandaag om 11:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.