menu

Shotns baym Hodson - Isaac Bashevis Singer (1998)

Alternatieve titels: Schimmen aan de Hudson | Shadows on the Hudson

mijn stem
geen stemmen

Jiddisch
Sociaal / Psychologisch

548 pagina's
Eerste druk: Farrar, Straus and Giroux, New York (Verenigde Staten)

Een groep welvarende joodse vluchtelingen woont eind jaren veertig van de vorige eeuw in New York. Boris Makaver, een vrome, rijke zakenman, is het middelpunt van deze cirkel. Zijn dochter Anna bezorgt Makaver constant kopzorgen door telkens weer de verkeerde echtgenoot te kiezen. Tegen de achtergrond van familieruzies en religieuze discussies, verstandshuwelijken en liefdesperikelen wordt het verhaal verteld van de Amerikaanse joden in de nasleep van de Holocaust. Allen worstelen met dezelfde levensvragen die de gruwelijke oorlog keihard gesteld heeft. Rijke joden in Manhattan proberen allerlei zaken uit. Sommigen doen aan buitenissige seances, anderen bekeren zich tot het christendom, vluchten in de magie van het theater of zoeken troost in de vorm van geld en seks.

zoeken in:
avatar van ZAP!
geplaatst:
Het eerste deel (ongeveer de helft) gelezen. Los van mijn grillige leesgewoonten die ervoor zorgen dat ik slechts in periodes aan het lezen sla, vond ik dit vooral meer van hetzelfde worden en had ik iets soortgelijks al eens boeiender en (vooral) veel indringender gelezen in Sonim, die Geshichte fun a Liebe (1966).

Na het eerste deel had ik het een tijdje weggelegd en begon ik er gisteren weer aan, maar alweer kwamen de mijmeringen over hoe je nog in een god kan geloven gezien alle gruwelen (WOII) in de wereld, etc. ... ik kwam zonder moeite door het eerste deel, maar deel twee gaat echt even op zich laten wachten.

Geen cijfer voor nu, uiteraard.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:15 uur

geplaatst: vandaag om 16:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.