menu

Drijflijk - Janwillem van de Wetering (1993)

Alternatieve titels: Grijpstra en De Gier en de Zaak van de Dode Vriendin | Grijpstra & De Gier #13

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Detective

172 pagina's
Eerste druk: Het Spectrum, Utrecht (Nederland)

Grijpstra en De Gier zijn nu allebei weg bij de Amsterdamse politie. Henk Grijpstra is privédetective in Amsterdam geworden en heeft zijn vrouw verruild voor de eenvoudige, maar hartelijke Nellie en Rinus de Gier renteniert van een vage erfenis en is de wereld in getrokken, eerst naar Papoea-Nieuw-Guinea en later naar een eilandje in Maine voor de oostkust van de VS. Grijpstra wordt door Gier dringend verzocht hem te komen helpen, omdat hij ervan verdacht wordt in een dronken bui of stoned een vriendin van de rotsen geduwd te hebben. Grijpstra komt daar in een vreemde gemeenschap terecht van o.a. twee lesbische vriendinnen die een café runnen en een corrupte sheriff, die geacht wordt verdovende middelen te bestrijden maar er zelf juist fors aan verdient. Intussen houdt de commissaris zich in Amsterdam op de hoogte van de wederwaardigheden van zijn vroegere collega’s.

zoeken in:
2,5
Geen geweldig boek, geen aanrader. De stijl van schrijven van dit boek en de plot doen ongeïnteresseerd en chaotisch aan. Blijven over de natuurbeschrijvingen van de staat Maine waar de schrijver een periode heeft gewoond. Die zijn wel imponerend. Als je kijkt op bol.com en goodreads kom je ook lage beoordelingen tegen voor dit boek. Kortom, beter een ander boek van deze schrijver kiezen om te gaan lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:56 uur

geplaatst: vandaag om 01:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.