menu

Media & Journalistiek in Vlaanderen Kritisch Doorgelicht - Johan Sanctorum, Frank Thevissen, Karel Anthierens, Siegfried Bracke, Bert Cornelis, Jos De Man, Jef Lambrecht, Kim Duchateau, Guido Naets, Jan Neckers, Wim Schamp, Jef Turf, Luc Van Braekel, Roger Van Houtte en Filip Van Laenen (2009)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur

384 pagina's
Eerste druk: Van Halewyck, Leuven (België)

Communicatiewetenschapper Frank Thevissen en filosoof Johan Sanctorum nodigden een reeks toonaangevende auteurs uit om de Vlaamse media- en journalistieke wereld grondig door te lichten. Het resultaat is een boek boordevol kritische reflecties over wat zich voor en achter de schermen van de zogenaamde 'vierde macht' in Vlaanderen afspeelt. Verrassende analyses en onthullende getuigenissen geven aan hoe commerciële invloeden en politieke druk steeds meer de redactionele toon zetten in ons medialandschap; hoe politiek correct clichédenken en sensatiezucht met elkaar wedijveren; hoe de netwerking tussen journalisten en politici steeds meer elke kritische afstandelijkheid uitsluit; en hoe ten slotte het imperium van de marketeers zijn twijfelachtige kwaliteitsnormen doordrukt in de journalistiek.

zoeken in:
avatar van Rainbow
3,0
In het voorwoord vertelt Carl Devos dat hij niet zou meewerken aan een boek dat alle platitudes inzake mediakritiek bundelt, maar toch is dat wat gebeurt in de pagina's die daarna volgen. Bepaalde bijdragen zijn wel leerrijk en interessant, maar echt de toogpraat overstijgen doet het niet alleen is het wat intellectueler geformuleerd.

De stelling dat de wildgroei aan blogs e.d. een verrijking is voor het medialandschap vind ik nogal kwalijk. Rommel als bv. dewereldmorgen.be had beter nooit het levenslicht gezien.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:48 uur

geplaatst: vandaag om 21:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.