menu

En het Dansen Gaat Door - Michel Krielaars (1998)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Sociaal

255 pagina's
Eerste druk: Contact, Amsterdam (Nederland)

Joan van Lotringen, diplomaat bij een VN-missie in Letland, heeft Nederland verlaten op het ogenblik dat zijn huwelijk op de klippen is gelopen. Hij neemt zich daarom voor een daad te stellen waardoor hij zich weer een volwaardig mens kan voelen, in staat om lief te hebben en liefde te ontvangen. Maar in Letland raakt hij verzeild in een wereld van hebzucht en bedrog, die zijn dappere voornemens geheel naar de achtergrond verdringt. Als Rusland het kleine Baltische staatje dreigt binnen te vallen, ontwikkelt zich een bij tijd en wijle komisch verhaal vol intriges en spanning, waarin de hoofdpersoon op een rampzalig eind lijkt af te stevenen, zonder te hebben afgerekend met zijn verleden.

zoeken in:

avatar van Raspoetin
3,5
Na de tegenvallende debuutroman Meeuw was de tweede roman van Krielaars En het Dansen Gaat Door gelukkig een stuk spannender en qua verhaallijn beter te volgen. Het slot van het boek had wellicht wat dramatischer gemogen. Ondanks de negatieve recensie van De Groene Amsterdammer uit 1998 die ik eerder hier had geplaatst geef ik dit boek een ruime voldoende en zal ik eens zijn andere boeken (Afkomst en Vanillevla met Frambozen) ter hand nemen.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:42 uur

geplaatst: vandaag om 16:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.