menu

Les Hold-up de Vénus - Pierre Apestéguy en Monique Henry (1963)

Alternatieve titels: Zoiets Doet een Dame Niet | Vénus #1

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Frans
Thriller / Humoristisch

223 pagina's
Eerste druk: A. Fayard, Parijs (Frankrijk)

Barnabé, alias de slinger, en Alcide, alias ijzerdraad, gaan als rioolwerkers aan de slag in Parijs. Ze leiden de politie om de tuin en zien kans geld uit een bankkluis te bemachtigen. Gelukkig arriveert Marie-Caroline Demilot, ook wel ’Vénus’ genoemd vanwege haar fraaie figuur dat aan de Venus van Milo doet denken, net op tijd om er met hen en de buit vandoor te gaan. Vervolgens beraden zij het plan om (nog) meer van de rijken te stelen, in dit geval juwelen van de extreem rijke Lady Gladys Casablanca. ‘Venus’ en haar broer gebruiken vervolgens de namen markiezin en markies de Bruffières en het team rijst af naar Monte Carlo. Daar ontmoet ‘Venus’ de coureur Médéric die voor het team van Lady Casablanca de Grand Prix de Monaco wint. En ‘Venus’ en Médéric worden verliefd op elkaar.

zoeken in:
2,5
Uit deze serie van 9 boeken met 'Venus' in de hoofdrol zijn er maar twee in het Nederlands uitgebracht. Ik denk ook wel terecht. Ik heb dit boekje nu gelezen. Een niemendalletje. Een gangstermeisje met een goed figuur en een goed hart met enkele helpers. En voor het verhaal wordt van alles door elkaar geklutst, met een autocoureur die de Grand Prix wint, maar een ander beroep heeft en de miljardair Lady Casablanca die de rijkste vrouw van de wereld is en het grootste jacht ter wereld heeft en wel een zeer opzichtig rijk leven leidt (ja dan vraag je erom om van je juwelen bestolen te worden). Bruna gaf in die tijd ook de boeken van de Saint van Leslie Charteris uit. Die vond ik toen net wat leuker en beter.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:39 uur

geplaatst: vandaag om 05:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.