menu

84, Charing Cross Road - Helene Hanff (1970)

mijn stem
3,62 (4)
4 stemmen

Engels
Autobiografische Roman

96 pagina's
Eerste druk: Grossman, New York (Verenigde Staten)

Bibliofiel Helene Hanff kan haar behoefte voor boeken niet vervullen, fatsoenlijke Britse literatuur is niet te krijgen of niet te betalen. Daarom schrijft ze naar een Londons modern antiquariaat en blijkt zeer goedkoop te slagen. Bij elke nieuwe bestelling geeft ze persoonlijk commentaar op de gelezen boeken. Zo ontstaat een 20 jaar durende briefwisseling, die soms heel geestig is en ook een aardig beeld geeft van het leven in Londen vlak na de 2e wereldoorlog..

zoeken in:
Spr77
De 20 jaar durende briefwisseling tussen Helene Hanff (in de VS) en een antiquarische boekhandelaar in Londen. Het merendeel van haar brieven zijn aan Frank Doel, het hoofd van de verkoop, en zijn vaak heel geestig. Zijn antwoorden zijn aanvankelijk heel formeel, maar worden langzamerhand amicaler. Maar er is ook wat briefwisseling met andere betrokkenen bij de boekhandel. Het geheel geeft ook een aardig beeld van het leven in Londen vlak na de 2e wereldoorlog.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:38 uur

geplaatst: vandaag om 18:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.