menu

The Future We Choose: Surviving the Climate Crisis - Christiana Figueres en Tom Rivett-Carnac (2020)

Alternatieve titel: Wij Bepalen de Toekomst: De Klimaatcrisis Overleven

mijn stem
geen stemmen

Engels
Ideeënliteratuur

240 pagina's
Eerste druk: Knopf, New York (Verenigde Staten)

In 'The Future We Choose' schetsen de auteurs twee mogelijke scenario's voor de planeet. In één daarvan beschrijven ze hoe het leven op aarde er in 2050 uit zal zien als we de doelstellingen van Parijs voor vermindering van de uitstoot van kooldioxide niet halen. In het andere geval beschrijven ze wat er nodig is om te creëren en te leven in een CO2-neutrale, regeneratieve wereld. Ze pleiten voor een confrontatie met de klimaatcrisis, vastberaden en optimistisch. Hoe we allemaal de klimaatcrisis in de komende dertig jaar aanpakken, zal niet alleen de wereld bepalen waarin we zullen leven, maar ook de wereld die we onze kinderen en de hunne zullen nalaten. 'The Future We Choose' presenteert onze opties en vertelt ons, in geen onzekere bewoordingen, wat overheden, bedrijven en ieder van ons kan en moet doen om een ​​ramp af te weren.

  • vanaf donderdag 27 februari te koop
zoeken in:
avatar van chris reifert
chris reifert (crew)
De plotomschrijving is een vertaling van de Engelse, want de Nederlandse van Bol belicht de rol van de co-auteur niet:

In dit heldere, persoonlijke en urgente verhaal laat Figueres haar mening horen over de huidige stand van zaken wat betreft het klimaat en de toekomst van de aarde. Aan de hand van haar jarenlange ervaring in de internationale politiek en haar ontmoetingen met inspirerende personen over de hele wereld schetst ze een krachtig beeld van de uitdagingen waartegenover we nu staan, zowel op macro- als op microniveau. We bevinden ons op een belangrijk punt in de geschiedenis en het is aan ons om het heft in handen te nemen en de klimaatcrisis gezamenlijk te lijf te gaan. Ze is positief gestemd, maar alleen als we NU in actie komen. Alleen dan kan de aarde ook voor toekomstige generaties behouden blijven en gaan we een optimistische toekomst tegemoet.

avatar van the Cheshire cat
Zo lekker enthousiast weer... 'Ze is positief gestemd, maar alleen als we NU in actie komen.' '..een krachtig beeld van de uitdagingen waartegenover we nu staan.' '..het is aan ons om het heft in handen te nemen' '..en gaan we een optimistische toekomst tegemoet.'

Je raakt toch meteen in een depressie als je zoiets leest.

'Aan de hand van haar jarenlange ervaring in de internationale politiek...'

Gast
geplaatst: vandaag om 23:59 uur

geplaatst: vandaag om 23:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.