menu

L'Età del Malessere - Dacia Maraini (1963)

Alternatieve titel: Jaren van Onbehagen

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Italiaans
Psychologisch / Sociaal

195 pagina's
Eerste druk: Einaudi, Turijn (Italië)

Enrica is een zeventienjarig meisje dat in een smerige buurt van Rome woont. Ze zit op een school voor administratieve taken maar heeft geen zin in leren. In het begin van het verhaal wordt ze veel aan zichzelf overgelaten. Ze heeft een vreemde vader die een part-time baantje heeft bij een verzekeringsmaatschappij en zijn overige tijd besteedt aan het maken van onverkoopbare ijzeren vogelkooitjes. Haar moeder verdient de kost voor het gezin met werken bij de post. Enrica is verliefd op Cesare en gaat regelmatig met hem naar bed. Maar hij, de rechtenstudent, is al verloofd is met een dom en rijk meisje met wie hij tot zijn trouwen geen seks mag hebben. Eigenlijk lijkt Enrica zich steeds te laten gebruiken eerst door Cesare en later door Marco, maar die geeft tenminste om haar. En weer wat later ontmoet ze Guido een volwassen advocaat.

zoeken in:
4,0
Een pakkend verhaal, dat van het 17jarige meisje Enrica uit Rome. Ze is bezig het leven te ontdekken, ook het seksuele leven en daarbij welke gevoelens er zich zoal bij een jonge vrouw kunnen ontwikkelen. En met haar gevoelens worstelt zij door het boek heen. Zij, die geen liefde heeft gekregen van haar ouders en nu door mannen wordt begeerd, door een paar gewoon voor het genot, maar door één oprecht. Maar ze wil verder en zich aan dit milieu ontworstelen. En natuurlijk kost zoiets haar moeite. Een detail, haar vriendje Cesare is vroeger in Holland geweest en heeft foto's van Holland op de muur van zijn slaapkamer. Hij is daar een keer op vakantie geweest en heeft daar toen een seksuele ervaring gehad. Maar aan zijn compassie jegens meisjes moet nog steeds wel het een en ander verbeterd worden. Ik beveel dit boek aan.
Dit boek heeft in 1962 de internationale Prix Formentor gekregen en is in 1968 verfilmd door de Italiaanse regisseur Giuliano Biagetti, met Haydée Politoff en Jean Sorel in de hoofdrollen. Deze film staat nog niet op MM wel op Imbd.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:10 uur

geplaatst: vandaag om 14:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.