menu

Beethoven's Hair: An Extraordinary Historical Odyssey and a Scientific Mystery Solved - Russell Martin (2000)

Alternatieve titels: Beethoven's Haar | The Mysteries of Beethoven's Hair

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Historisch / Waargebeurd

276 pagina's
Eerste druk: Bloomsbury, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Ludwig Van Beethoven ligt zeer ernstig ziek te bed in 1827 wanneer de 15jarige muziekstudent Ferdinand Hiller een stukje van zijn haar afknipt, om dit te bewaren, zoals wel meer gebeurde in die periode. Dit gebeurt juist voor de dood van Van Beethoven, kort voor zijn tachtigste. Deze Hiller gaf de haarlok door aan zijn enige zoon Paul Hiller die deze later weer doorgaf aan een onbekend museum in Duitsland. De lok wordt vervolgens door een vluchteling voor de Nazi’s doorgegeven aan een dokter in een klein stadje in Denemarken. En uiteindelijk komt de lok op de veiling van Sotheby’s in Londen terecht.

zoeken in:
3,5
Het bovenstaande commentaar van BoMe klopt niet helemaal, Beethoven stierf toen 56 jaar was. Hiller knipte het haar af nadat Beethoven was overleden. Ook trok hij een paar haarwortels uit, wat later goed van pas kwam bij het DNA onderzoek. Het eerste deel van het boek geeft een mooi inkijkje in de muziekwereld van de 19e eeuw en vond ik het meest interessant. Daarna wordt het medaillon met Beethovens haar gevolgd. Verder een paar hoofdstukken over het leven van Beethoven, de bezetting van Denemarken door de Duitsers, het DNA van Beethoven en nog een paar andere interessante zaken.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:49 uur

geplaatst: vandaag om 14:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.