menu

Flow My Tears, the Policeman Said - Philip K. Dick (1974)

Alternatieve titel: De Tranen van de Politieman

mijn stem
3,94 (8)
8 stemmen

Engels
Sciencefiction / Sociaal

231 pagina's
Eerste druk: Doubleday, New York (Verenigde Staten)

Beroemdheid en geliefde entertainer Jason Taverner wordt op een dag wakker en bestaat niet meer, nergens is meer een liedje van hem te vinden en niemand lijkt ooit van het fenomeen Taverner gehoord te hebben. Als ex-bekendheid en ook ex-burger heeft hij in deze totalitaire maatschappij grote problemen, de enige persoon die hem nog herkent is Alys Buckman, de aan drugs en sex verslaafde zus van de politiecommissaris, Felix Buckman. Jason raakt verstrikt in een web van maatschappelijke misstanden tijdens de zoektocht naar zichzelf. Struinend door het moderne leven, worstelend met de vraag of je persoonlijkheid wordt bepaald door jezelf, of door de personen om je heen?

zoeken in:
4,5
Weer een prima boek van Philip K. Dick. Sommige toekomstbeelden zijn een beetje oubollig maar het wordt allemaal zo natuurlijk gebracht dat de wereld die hij beschrijft gewoonweg klopt. De clue van het boek vond ik onbegrijpelijk en ik ben er nog steeds van in de war maar dat maakt het voor mij juist zo goed ook. Het is een mysterieus spannend boek met voor mij ook een heerlijk droog einde.

3,5
Fascinerend, maar zoals hierboven gezegd een aantal technologische anachronismen en zoals in het meeste van zijn late werk is het minder SF en draait het meer om de typische obsessies van de auteur destijds. Geeft wel het gevoel en de paranoia gevoelens van de auteur goed weer. In dat opzicht zeker geslaagd!

Gast
geplaatst: vandaag om 12:24 uur

geplaatst: vandaag om 12:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.