menu

Welcome to My Nightmare: Fifty Years of Alice Cooper - Martin Popoff (2018)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Biografie

240 pagina's
Eerste druk: Wymer, Bedford (Verenigd Koninkrijk)

Het boek van Popoff gebruikt zijn tijdlijn met citatenmethodologie, waardoor drop-ins over alle aspecten van Alice's drukke leven mogelijk zijn. De auteur heeft gebruik gemaakt van zijn uitgebreide archief met interviews met Alice en de band, evenals producenten, ontwerpers en zelfs The Amazing Randi, wereldberoemde goochelaar en uitvinder van Alice's legendarische guillotine prop. Alice Cooper was een van de grootste publiekstrekkers in de jaren zeventig met een reeks gouden en platina-albums op zijn naam. Hits zijn onder meer 'I'm Eighteen', 'Be My Lover', 'Under My Wheels', 'School's Out', 'Elected' & 'Billion Dollar Babies.' Alice bleef het popbewustzijn schudden met 'Welcome to My Nightmare' en een reeks hitballads. Hij verscheen regelmatig op tv en talkshows. Na een slopende drugs- en alcoholverslaving en de daaropvolgende beruchte donkere periode in de beginjaren tachtig die in het boek wordt behandeld, keerde Alice terug naar de goud- en platinastatus met albums als 'Trash' en 'Hey Stoopid', met smash-singles 'Poison' en 'Feed My Frankenstein.' Hij is nooit gestopt met touren en om een multi-media wervelwind te zijn. Alice, met zijn baanbrekende gebruik van facepaint, is nog steeds een van de beroemdste gezichten in Amerika.

zoeken in:
Schokkend is dat er sinds de jaren tachtig geen uitgebreid Alice Cooper-boek verscheen. De sleutel hier is de rijke inhoud die Popoff aan het project brengt. 'Welcome to My Nightmare' zal zeker indruk maken op zowel de Alice-expert als de beginner, met nieuwe onthullingen en interviews die pagina na pagina verschijnen.

Er was toch al 'Welcome to My Nightmare: The Alice Cooper Story' - Dave Thompson uit 2012 ...
Hier een link over Martin Popoff waarin sprake is van meer dan 70 boeken over hardrock en heavy metal, zitten ook rijk geïllustreerde werkjes tussen of boeken die puur discografieën beslaan, maar de man heeft veel biografieën op zijn naam.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:00 uur

geplaatst: vandaag om 17:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.