menu

This Means War: The Sunset Years of the NWOBHM - Martin Popoff (2015)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Historisch / Kunst en Cultuur

268 pagina's
Eerste druk: Power Chord, Toronto (Canada)

In 'This Means War: The Sunset Years of the NWOBHM' documenteren Martin Popoff en tientallen van zijn Britse rockvrienden de waanzinnige vruchtbaarste jaren van de beweging, namelijk 1981 en 1982, en vervolgens de vele facetten die het genre tegen het einde van 1984 had, met barsten in het pantser die het jaar ervoor verschenen. Waarom verdween metal in Groot-Brittannië met het eerste brakke licht op 1 januari 1985? En waar is het precies gebleven? De antwoorden zijn ingesloten, in de woorden van degenen die er waren ... en komen er niet snel uit! Gebruikmakend van zijn 'oral history'-methode met gedetailleerde chronologische ingangen om de popoff-explosies door alle grote evenementen van 1981 tot 1984 te kaderen, is dit een boek vol actie dat dient als afsluitend deel voor 'Wheels of Steel: The Explosive Early Years of the NWOBHM.' Dus sluit je aan bij Martin, samen met tientallen rockers zelf, terwijl ze samen het verhaal vertellen over de volwassenheid en ondergang van dit ersatz-genre, een ondergang die uiteindelijk gepaard ging met de trots dat een platform was gecreëerd waarop metal voor iedereen zou gedijen voor de rest van de luide en trotse jaren 80.

zoeken in:
Hum, er gaat niet snel een lichtje bij mij branden waarom er in '83 scheuren in het pantser ontstonden. Mogelijk een knieval voor de commercie door keyboards en koortjes te gebruiken in een poging in de VS. voet aan wal te zetten of zoiets? Maar dat lag bij sommige grote jongens, zoals Saxon, Def Leppard, Judas Priest, toen nog in het verschiet toch? En bij Iron Maiden verschenen er met 'Piece of Mind' nou niet bepaald scheuren in het pantser (de gitaar-synthesizers zouden pas later komen). Werkelijk, ik zou het niet weten... Dat metal in '85 verdween in GB, leverde een continentale verschuiving op met de opkomst van thrash/speed metal in de VS.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:24 uur

geplaatst: vandaag om 16:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.