menu

Nachtvlinder - Teske de Schepper (2020)

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel / Gedichtenbundel
Psychologisch

160 pagina's
Eerste druk: Xander, Amsterdam (Nederland)

Teske heeft met haar tienjarige carrière als internetpersoonlijkheid altijd de trend gezet in de alsmaar groeiende YouTube-wereld. Duizenden jonge meiden keken met haar mee en groeiden met haar op. Nu, een decennium en ruim 300.000 volgers later, neemt ze de tijd om te reflecteren. Wat heeft het haar gebracht? Wie is ze geworden? In 'Nachtvlinder' zoekt Teske naar de meest pure versie van zichzelf, een versie die gedurende de jaren dat ze haar publiek tevreden stelde, geregeld van haar wegdreef. De bundel is een mix van poëzie en verhalen die laat zien wat er schuilgaat achter haar door velen geliefde verschijning. Een ode aan eerlijkheid in de YouTube-generatie, een oproep om trouw te blijven aan jezelf.

zoeken in:
avatar van Abubakari
5,0
De recensie van mijn dochter:

Met Nachtvlinder, een afwisseling van persoonlijke verhalen en gedichten, laat Teske de Schepper een zoektocht naar zichzelf zien. De stukken zijn stuk voor stuk eerlijk, indrukwekkend mooi verwoord en hebben een krachtige boodschap. De woorden lijken precies op hun plek te vallen, waardoor alles heel vloeiend leest.
Naast een kijkje in haar hoofd, snijdt Teske nog een boel andere onderwerpen aan die haar aan het hart liggen, van haar liefde voor dieren en milieu, tot haar meer dan dagelijkse kopje koffie, vrijwel niets blijft onbesproken in de 168 pagina’s die het boek telt.
Hoewel er ook wat zwaardere teksten in staan, is de balans tussen emotioneel en licht heel goed.
De teksten uit dit boek blijven je bij, en het boek leent zich dan ook zeer goed om opnieuw te lezen.
Daarnaast is Nachtvlinder echt een aanrader als je geïnteresseerd bent in het lezen van poëzie, maar niet echt weet waar je moet beginnen, dit boek is namelijk erg toegankelijk.
Kort gezegd is Nachtvlinder dus een eerlijk, toegankelijk boek dat een kijkje geeft in de wereld van de schrijfster. De teksten zitten goed in elkaar, en de balans is goed.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:25 uur

geplaatst: vandaag om 00:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.