menu

Korbach Onaangepast - Vincent Ronnes (2007)

mijn stem
3,38 (8)
8 stemmen

Nederlands
Biografie

191 pagina's
Eerste druk: Tirion, Baarn (Nederland)

‘Korbach onaangepast’ is het boeiende relaas van een sportman in hart en nieren die nog eenmaal omkijkt en een persoonlijke blik gunt in een rijk voetbalverleden vol hoogte- maar ook dieptepunten. Zijn levensverhaal is opgetekend aan de hand van talloze gesprekken met Korbach zelf en tientallen mensen uit zijn omgeving. Korbach heeft alle medewerking verleend en auteur Vincent Ronnes volledig de vrije hand gegeven. Het boek is voor het ter perse gaan niet gelezen door Korbach.

zoeken in:
3,0
Las pas Witte Muizen, Rode Staarten, ook een boek over en deels door Fritz Korbach zelf, over al zijn ups en downs bij de voetbalclubs waar hij trainde. Een zeer markante persoonlijkheid die heel groot had kunnen worden, maar steeds overal net een beetje naast viel. Kende z'n hoogtijdagen overigens bij De Graafschap, waar hij midden jaren negentig bijna voor een stunt zorgde en De Graafschap nét niet Europa in looste (ze werden 8e). Ik zat destijds trots op de tribune.

Lijkt me een interessant boek dus...

Spijtoptant
Haha, blotevoetenfrits.

Geweldige voetbaltrainer, altijd die kleinere clubs waar hij dan weer goede resultaten mee wist te behalen.

Blotevoetenfrits omdat hij graag zonder sokken in zijn schoenen liep. Eén van die rare trekjes van hem, net als het flauwvallen tijdens wedstrijden, en zijn vermeende of werkelijke alcoholgebruik.

Een door mij gewaardeerd voetbaltrainer, ik wist niet dat er een biografie over hem geschreven was, maar van alle voetbaltrainers is dit wel één van de biografiewaardigste.

Zal snel proberen het boek te pakken te krijgen!

avatar van Arkadi
Zeg maar gerust werkelijke alcoholgebruik. Dit geeft hij zelf ook toe en vindt dit zelfs nogal normaal zoals vele het in de voetballerij het volgens hem ook doen.

Ik las pas nog een artikel over hem en ik vind dat hij nu te veel in het verleden leeft waarin hij denkt dat hij fantastisch was (wat ik in twijfel trek), hij was meer een persoonlijkheid, en waarin hij zijn persoon groter wil maken door andere mensen in de voetbalwereld ter discussie te stellen. Dat vind ik jammer.

Spijtoptant
Oei, dat is jammer ja. Niet dat alcoholgebruik, dat is zijn zaak, maar dat ter discussie stellen van anderen.

Nou ja, misschien wil die artikelschrijver dat dan ook weer wel, zichzelf promoten door het ter discussie stellen van Korbach. Welk artikel is het en in welke krant? ("Bron" kan er nu geschreeuwd worden )

Dat weet ik vanaf mijn luie stoel niet. Voorlopig houd ik het er maar op dat Korbach een kleurrijk voetbaltrainer was.

avatar van Tejo
Ik wist niet dat dit boek bestond. Ga het zo snel mogelijk aanschaffen en lezen. Prachtige man, Korbach. Goudeerlijk en bijzonder grappig. Ik herinner me een item op tv met Volkert Velten, de gereformeerde voetballer van Heracles. De actie "Een vloek mist ieder doel" moest de voetbalwereld ervan overtuigen dat vloeken geen zin heeft. Korbach: "Tja, als Pietje de bal naar een tegenstander speelt dan kan ik natuurlijk niet zeggen "Zeg Piet, de volgende keer wanneer je de bal hebt, zou je dan alsjeblieft willen opletten dat je hem in de voeten van 1 van je medespelers plaatst?" nee, dan gebruik je een paar flinke krachttermen en zo nu en dan een vloek, daar is toch niks mis mee?" (of iets in die trant). Aan het einde meldde hij nog: "En trouwens.. als iemand het goed voor heeft met die man hierboven.. dan ben ik het wel!" Hahaha.

3,0
Een enigszins eenzijdig boek, dat maar niet tot de échte kern wil, dan wel durft te komen. Toch jammer dat deze markante man zo in het slop is geraakt....

Gast
geplaatst: vandaag om 23:32 uur

geplaatst: vandaag om 23:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.