menu

People Like Us - Louise Fein (2020)

Alternatieve titel: De Dochter van de Nazi

mijn stem
3,88 (4)
4 stemmen

Engels
Historisch

496 pagina's
Eerste druk: Head of Zeus, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De dochter van de nazi is een krachtige, emotionele roman over de jonge Hetty, die opgroeit in het Leipzig van de jaren dertig. Haar vader is gerespecteerd SS-officier en haar broer werkt zich op bij de Luftwaffe. Hetty zelf wil dolgraag bij de Deutscher Mädel en boven haar bed hangt een poster van haar grote held Hitler. Alles verandert wanneer ze Walter ontmoet. De blonde, blauwogige, perfecte Walter. De jongen die haar leven redde toen ze klein was. De beste vriend van haar broer. Een Jood. Door haar hevige gevoelens begint Hetty vraagtekens te zetten bij alles waarmee ze is opgegroeid. Moet ze zich overgeven aan het regime en trouw zijn aan haar familie? Of kan de liefde haar van iets anders overtuigen?

zoeken in:
avatar van Arkan
5,0
geplaatst:
De dochter van de Nazi is een heel intrigerende roman, ja het is een roman gebaseerd op waargebeurde feiten.

En nee, het is geen gewoon de zoveelste oorlogsroman, het laat de andere kant zien, de kant van de vijand, van de Nazi.
Een krachtig verhaal wat je vaak naar adem doet happen.
Enerzijds ongeloof over hoe de Duitsers werden gehersenspoeld, hoe ze dan aan die ideeën vast hielden. Maar anderzijds ook een deel begrip want ook vele Duitsers waren slachtoffer van de oorlog.

De karakters zijn sterk en je leeft echt met Hetty, de dochter van een SS-er mee.
Heel mooi beschreven hoe Hetty dit alles ervaart. Haar emoties, haar geloof, haar twijfels, haar hoop én wanhoop. De liefde, de Joodse kant......

Echt schitterend beschreven, een parel van een oorlogsroman.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:23 uur

geplaatst: vandaag om 09:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.