menu

Griet Kom Weer - Marita van der Vyver (2001)

Alternatieve titels: De Sprookjesschrijfster en de Poppenspeler | Travelling Light

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Afrikaans
Sociaal / Psychologisch

308 pagina's
Eerste druk: Tafelberg, Kaapstad (Zuid-Afrika)

De Zuid-Afrikaanse schrijfster Griet is op haar veertigste nog net zo warmbloedig en ongeneeslijk romantisch als vroeger. Tijdens een verblijf in de Verenigde Staten ontmoet ze de man van haar leven, de charmante Italiaan Luca, die met marionetten verhalen en mythen vertelt. Maar net zoals in de mythologie zijn er ook hier 'doemvogels' die Griet’s geluk bedreigen. Luca's vrouw, die samen met hun dochtertje is omgekomen bij een brand, spookt nog door zijn hoofd. En zijn andere dochtertje, de negenjarige Sophia, verzet zich op bijna duivelse wijze tegen zijn verhouding met Griet. Ondanks dit alles reist Griet verder met haar geliefde door Zuid-Afrika.

zoeken in:
3,5
Prachtig begin doordat het verhaal verschillende lagen heeft. Griet die een dochter met een ex heeft, maar nu verliefd wordt op een Italiaanse poppenspeler. En Luca wiens vrouw bij een brand in huis om het leven kwam en die een dochtertje heeft en hij wordt verliefd op Griet. En m.n. Griet heeft een moeder en uitgebreide familie in Zuid-Afrika. In het eerste deel knoopt Griet de ontwikkelingen steeds vast aan Griekse mythen. En verderop wordt verhaald over een reis door Zuid-Afrika. Tja, en dat land heb ik zelf nog nooit bezocht. Maar dan wordt het vervolgens toch een min of meer traditioneel liefdesverhaal van mensen die het jong volwassen zijn achter de rug hebben. Jammer, wat mij betreft. Er had meer in gezeten.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:49 uur

geplaatst: vandaag om 07:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.