menu

Mystery & Mayhem. Twelve Deliciously Intriguing Mysteries - Susie Day, Elen Caldecott, Clementine Beauvais, Caroline Lawrence, Julia Golding, Kate Pankhurst, Frances Hardinge, Helen Moss, Harriet Whitehorn, Sally Nicholls, Katherine Woodfine en Robin Stevens (2016)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Jeugdboek / Verhalenbundel
Detective

320 pagina's
Eerste druk: Egmont, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Dit boek bevat twaalf mysteries van twaalf auteurs, allen vrouw. Aan de lezers de uitdaging om de misdaden op te lossen vóór de helden van de verhalen dit doen. De verhalen zijn onderverdeeld in de categorieën ‘Impossible Mysteries’, ‘Canine Capers’, ‘Poisons Plots’ en ‘Closed-System Crimes'. In ‘The Mystery of the Green Room’ (Clementine Beauvais) draait het om de toevallige dood van kanaries, een dode maar toch stiekeme oom en zijn gemakshalve vermoorde broer. In ‘Mel Foster and the Hound of the Baskervilles’ (Julia Golding) gaat het om de weerstand van monsters. Het verhaal van Sherlock Holmes wordt opnieuw gebracht met monsterlijke speurneuzen. ‘God’s Eye’ (Francis Hardinge) gaat over spionnen, kunstenaars, vergif en verborgen agenda’s. In ‘The Murder of Monsieur Pierre’ (Harriet Whitehorn) worden we geconfronteerd met ruziënde Franse kappers, jaloerse echtgenotes, geheime kinderen en belladonna.

zoeken in:
PQV00
De twaalf verhalen vallen uiteen in vier categorieën.
I. Impossible mysteries
1. Emily and the Detectives - Susie Day
2. Rain on my Parade - Elen Caldecott
3. The Mystery of the Green Room - Clemtine Beauvais

II. Canine capers
4. The Mystery od Diablo Canyon Circle - Caroline Lawrence
5. Mel Foster and the Hound of the Baskervilles - Julia Golding
6. Dazzle, Dog Biscuits and Disaster - Kate Pankhurst

III. Poison plots
7. God's Eye - Frances Hardinge
8. The Mystery of the Pineapple Plot - Helen Moss
9. The Murder of Monsieur Pierre - Harriet Whitehorn

IV. Closed-system crimes
10. Safe-Keeping - Sally Nicholls
11. The Mystery of the Purloined Pearls - Katherine Woodfine
12. The Mystery of Room 12 - Robin Stevens

PQV00
Een verzameling van 12 verhalen van 12 auteurs, dan is het niet verwonderlijk dat de inhoud nogal varieert in kwaliteit, spanning en zo meer. Sommige verhalen zijn te overdreven ongeloofwaardig en daardoor niet meer spannend, alsof alles met de haren erbij gesleept is ('Emily and the Detectives'). De clou (en modus) in 'The Mystery of the Green Room' is volgens mij gewoon overgenomen uit Robert van Guliks 'Labyrinth in Lan-fang' (de wijze waarop de generaal aan zijn bureau werd gedood). En in 'The Mystery of Room 12' wordt voor de oplossing verwezen naar '4.50 from Paddington' van Agatha Christie maar heeft ook veel weg (althans deels, door minder personen) met haar andere trein-mysterie 'Murder on the Orient Express'.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:09 uur

geplaatst: vandaag om 15:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.