menu

Woman in the Wilderness; A Story of Survival, Love & Self-discovery in New Zealand - Miriam Lancewood (2017)

Alternatieve titel: Mijn Leven in de Wildernis; Van de Achterhoek naar Nieuw-Zeeland

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

Engels
Autobiografisch / Avontuur

336 pagina's
Eerste druk: Allen & Unwin, Crows Nest (Australië)

''Zullen we op een andere manier gaan leven?'' vroeg Peter. Ik was 22, hij 52. Hij was sterk en slank en woonde al vijf jaar in India. Ik was overal voor te porren, geen vaste baan, bezittingen en al die vaste lasten. En zo begon mijn leven van avontuur, met toeval als motor. We slapen in een tent, koken op het vuur en trekken rond als nomaden. We leven zoveel mogelijk van wilde planten, bessen en dieren. En tijd om te filosoferen over het leven de dood de liefde, vrijheid en zekerheden.

zoeken in:
glimmerman270
In de natuur zijn er geen maatstaven waaraan je moet voldoen. Je moet enkel zorgen voor: voedsel, vuur, en een slaapplek. Je bent er goed zoals je bent. Je hoeft niets te 'worden', maar je kunt er 'zijn'.

Waarom kiezen de mensen voor geborgenheid? Waarom kiezen we voor de vele prikkels die we ervaren in onze " veilige" dorpen/steden? We zijn het leven is de natuur verleerd; we zijn er bang voor geworden. In de loop der jaren zijn we zo geconditioneerd.

Mooi om te lezen dat het ook anders kan. Miriam neemt een grote en gedurfde beslissing. Om vervolgens te lezen hoe ze zich ontwikkelt, is prachtig. Wat doet het met haar om vrijwel onafgebroken in de wildernis te leven?

Gast
geplaatst: vandaag om 11:48 uur

geplaatst: vandaag om 11:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.