menu

Fully Automated Luxury Communism: A Manifesto - Aaron Bastani (2019)

mijn stem
geen stemmen

Engels
Toekomst / Ideeƫnliteratuur

288 pagina's
Eerste druk: Verso, Londen (Verenigd Koninkrijk)

‘Fully Automated Luxury Communism’ geeft een ander soort politiek aan voor een nieuw soort samenleving; voorbij werk, schaarste en kapitalisme. In de eenentwintigste eeuw moeten nieuwe technologieën ons van het werk bevrijden. In plaats van een economie te ondermijnen die is gebouwd op volledige werkgelegenheid, is automatisering de weg naar een wereld van vrijheid, luxe en geluk; voor iedereen. Technologische vooruitgang zal de waarde van grondstoffen of basisbehoeften, zoals voedsel, gezondheidszorg en huisvesting, tot nul verlagen. Verbeteringen in hernieuwbare energiebronnen maken fossiele brandstoffen verleden tijd. Asteroïden worden gedolven voor essentiële mineralen. Genetische bewerking en synthetische biologie zullen het leven verlengen, ziekten vrijwel elimineren en zorgen voor vlees zonder dieren. Nieuwe horizonten lonken. In ‘Fully Automated Luxury Communism’ roept Aaron Bastani een visie van buitengewone hoop op, die laat zien hoe we naar een overvloed van energie gaan, een wereld van 9 miljard mensen voeden, het probleem van werk oplossen, de grenzen van de biologie overstijgen en betekenisvolle vrijheid voor iedereen creëren. In plaats van een eindbestemming, kondigt zo'n samenleving slechts het echte begin van de geschiedenis aan.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Recensie door Andy Beckett in The Guardian van 29 mei 2019:
Fully Automated Luxury Communism by Aaron Bastani – a manifesto for the future | Books | The Guardian - theguardian.com

Social justice and limitless abundance – a leftwing provocateur serves up some techno-optimism

Some readers will finish this book exhilarated and energised. Others will be unconvinced, or utterly baffled. There are more ideas crammed in here than in a whole shelf of standard politics books. And in today’s fraught world, the time to read whole shelves of politics books may have passed.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:59 uur

geplaatst: vandaag om 19:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.