menu

The Blank Slate: The Modern Denial of Human Nature - Steven Pinker (2002)

Alternatieve titel: Het Onbeschreven Blad: Over de Ontkenning van een Aangeboren Menselijke Natuur

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Engels
Wetenschappelijk / Ideeƫnliteratuur

528 pagina's
Eerste druk: Viking, New York (Verenigde Staten)

In 'The Blank Slate' onderzoekt Steven Pinker de menselijke natuur en zijn morele, emotionele en politieke kenmerken. Pinker betoogt dat het dogma, dat de menselijke natuur geen inherente karaktereigenschappen heeft - een doctrine die vele intellectuelen in de afgelopen decennia verdedigden - niets meer is dan een feel-good slogan die haaks staat op de objectieve werkelijkheid. Pinker biedt in dit boek een kalme, rationele bevestiging van de menselijke natuur gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en gezond verstand.

zoeken in:
avatar van misterfool
4,5
Interessante aanval op drie opvattingen die het publieke debat domineren: het idee dat de mens een ongeschreven blad is (Blank Slate) , dat de mens van nature altruïstisch is (Noble Savage) en dat de mens iets van een ziel heeft (Ghost in the Machine). Pinker schrijft met veel humor en stijl. Dat maakt het boek erg leesbaar.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:28 uur

geplaatst: vandaag om 11:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.