menu

Three Hours - Rosamund Lupton (2020)

Alternatieve titel: Drie Uur

mijn stem
2,67 (3)
3 stemmen

Engels
Thriller

320 pagina's
Eerste druk: Viking, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Op een koude winterdag wordt een vooruitstrevende -Engelse kostschool opgeschrikt door een brute gijzeling. Vijf leerlingen verschansen zich in de schoolbibliotheek. Een van hen, Hannah, probeert hun zwaargewonde leraar te verzorgen terwijl ze de man die hem neerschoot door de gang heen en weer hoort lopen. Aan de andere kant van de school, in het theater, gaat de repetitie van Shakespeares Macbeth gewoon door. Het theater is net een bunker, de veiligste plek van de school, en lerares Daphne besluit dat afleiding op dit moment het beste is om de kinderen zich veilig te laten voelen. In het bos rondom de school rent de veertienjarige Rafi door de sneeuw, op zoek naar zijn broertje Basi. De hele kleuterschool is al geëvacueerd, maar het kleine Syrische jongetje is spoorloos. Buiten de hekken wacht Beth, een van de moeders, wanhopig op nieuws. Ook haar puberzoon Jamie is nog niet gevonden. De dader heeft aangekondigd dat drie uur na het eerste schot de school zal worden opgeblazen. Wie is hij? Is hij alleen? En waarom heeft hij het gemunt op deze school? Terwijl de angstaanjagende waarheid stukje bij beetje aan het licht komt, tikt de klok meedogenloos door…

zoeken in:
glimmerman270
Goed beeld wat het inhoudt om betrokken te zijn bij een terroristische aanval. Leest onderhoudend weg en continue heb je het gevoel dat je er middenin zit.

2,0
Drie uur gaat over een terreuraanslag/gijzeling die gehouden wordt op een school. Het verhaal heeft zeker een interessante inhoud. Het is niet meteen duidelijk wat er aan de hand is en wie een aandeel heeft. Langzaam aan wordt dit meer en meer duidelijk.

De schrijfstijl vind ik er matig aangezien het verhaal steeds afwisselt tussen de verschillende hoofdpersonages. Dit maakt het moeilijk om te lezen. Over wie gaat het nu? Wie was dit weer? Doordat elk personage relatief kort aan bod komt voel ik ook weinig bonding met de personages. Bij Rafi wordt wel zijn voorgeschiedenis weergegeven. Bij andere kort of niet. Ook stoorde het mij dat een bepaald personage steeds opnieuw wordt benoemd als een ‘narcistische psychopaat’. Het was bijna onnodig om dit personage een naam te geven aangezien hij toch steeds op deze manier benoemd werd. Ook de passages in het theater zijn minder boeiend om te lezen. Deze verhaallijn is geen toegevoegde waarde aan het boek.

Doordat er veel personages aan bod komen is het wel interessant om zo’n gebeurtenis te beleven vanuit verschillende perspectieven. Hoe beleeft een moeder dit? De recherche? Studenten?...

Op zich een boeiend en spannend verhaal. Jammer van de schrijfstijl die eerder chaotisch en verwarrend was.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:19 uur

geplaatst: vandaag om 11:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.