menu

Strovuur - Gerwin van der Werf (2020)

mijn stem
2,00 (1)
1 stem

Nederlands
Psychologisch

240 pagina's
Eerste druk: Atlas Contact, Amsterdam (Nederland)

Aan het einde van een bloedhete zomer besluit de zeventienjarige Fay spontaan om met haar neef Elvin naar Parijs te reizen. Fay draagt een groot verdriet met zich mee, Elvin heeft een kort lontje, zijn oude Mitsubishi Sapporo heeft zijn beste tijd gehad. Wat volgt is een ontroerende en bizarre roadtrip, met een hoop pech en vreemde ontmoetingen, over het sinistere Vlaamse en Noord-Franse platteland. Als Fay een zestiende-eeuws koorboek uit een klooster steelt, lijkt de ramp compleet.

zoeken in:
avatar van mjk87
2,0
Hetgeen dat me meest tegenwerkte bij dit boek was dat ik het niet geloofde. Dit gaat over twee tieners die zonder mobiel naar Parijs rijden. En ze verdwalen, in België. En verdwalen dagenlang. Had dit in Amerika gespeeld, dan was ik er wel in meegegaan, maar niet hierin. Al bedoelt de schrijver het symbolisch, die oppervlakte moet wel geloofwaardig blijven. De hele plot kon me dus maar matig boeien, en zeker het einde en sommige meer gewelddadige scènes had ik dan ook weinig mee.

Maar het is wel goed geschreven. Dialogen zijn prima en naturel, de relatie tussen neef en nicht wordt soms heel aardig neergezet en het leest vlot weg. Met af en toe prima zinnen als '[...]het was een lege, kleine stad die mij uitlachte vanachter de vensters met witte luiken.' Eigenlijk onzin, maar het klinkt literair. 2,0*.

avatar van Pageturner
Dagenlang verdwalen in België, ik wil wel weten hoe je dat doet De spuuglelijke zin die je citeert neem ik er dan wel bij.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:51 uur

geplaatst: vandaag om 14:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.