menu

Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison - Piper Kerman (2010)

Alternatieve titels: Oranje is het Nieuwe Zwart: Mijn Jaar in een Vrouwengevangenis | Orange Is the New Black: My Time in a Women's Prison

mijn stem
geen stemmen

Engels
Autobiografisch

298 pagina's
Eerste druk: Spiegel & Grau, New York (Verenigde Staten)

Met een carrière, een vriend en een liefhebbend gezin lijkt Piper Kerman nauwelijks op de roekeloze jonge vrouw die tien jaar eerder een koffer met drugsgeld heeft afgeleverd. Maar zij wordt achtervolgd door dat verleden, dat haar nu inhaalt. De welgestelde alumna van Smith College is nu veroordeeld en bestraft met vijftien maanden cel in de beruchte federale gevangenis in Danbury, Connecticut. Zij is nu gevangene nummer 11187–424: één van de miljoenen mensen die bergafwaarts in het systeem van het Amerikaanse strafrecht verdwijnen. Vanaf haar eerste visitatie tot haar uiteindelijke vrijlating, leert Kerman hoe ze door deze vreemde wereld moet navigeren; een wereld met strikt afgedwongen gedragscodes en willekeurige regels. Ze ontmoet vrouwen uit alle lagen van de bevolking, die haar verrassen met hun kleine blijken van onbaatzuchtigheid, harde woorden van wijsheid en eenvoudige daden van acceptatie. Hartverscheurend, hilarisch en soms bemoedigend, biedt het verhaal van Kerman een zeldzame blik in het leven van vrouwen in gevangenschap; de reden, waarom zoveel vrouwen achter de tralies verdwijnen; wat er daar met ze gebeurt als ze zich eenmaal op die plaats bevinden.

Er zijn bij dit boek nog geen berichten geplaatst.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:28 uur

geplaatst: vandaag om 09:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.