menu

Die Liebe im Ernstfall - Daniela Krien (2019)

Alternatieve titel: Liefde als Het erop Aankomt

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Duits
Sociaal

288 pagina's
Eerste druk: Diogenes, Zürich (Zwitserland)

'Liefde als het erop aankomt' van Daniela Krien vertelt de verhalen van vijf vrouwen die opgroeiden in de DDR en als jongvolwassenen de val van de Muur meemaken. Waar eerder grenzen waren, is nu vrijheid. Maar vrijheid, ontdekken ze, is evengoed dwingend. Het dwingt je keuzes te maken. Hun zoektocht naar geluk en liefde hebben ze gemeen met elkaar. Maar wat betekent liefde eigenlijk, in deze tijden? Paula ontmoet op een zomeravond haar toekomstige echtgenoot. Ze trouwen, krijgen een kind, maar het kind sterft en hun verdriet is eindeloos. De beschaafde Judith, Paula’s beste vriendin, heeft diep vanbinnen een meisjesachtig verlangen naar tederheid. Maar dan raakt ze onbedoeld zwanger. Brida is schrijver; een vrouw die laveert tussen het zorgen voor haar kinderen en haar drang te schrijven. Malika was een talentvol violist; de hoop op zowel een grootse carrière als een gezin vervliegt echter wanneer haar man haar verlaat. Dan doet haar succesvolle jongere zus Jorinde haar een ongehoord aanbod.

zoeken in:
avatar van Lalage
2,5
Ik had hier meer van verwacht, vooral meer over de DDR en de val van de muur. Dat speelde maar een bijrol. Het gaat vooral over de levens van vijf verwante vrouwen. Het is goed geschreven, maar het doet me niks. Ik hou ook niet zo van verhalen over vreemdgaan en scheiden.

4,5
Over de relaties en interactie tussen "Ossie's und Wessi's" 20 tot 30 jaar na "Die Wende"

Gast
geplaatst: vandaag om 16:47 uur

geplaatst: vandaag om 16:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.