menu

Eyeshot - Taylor Adams (2014)

Alternatieve titel: Hinderlaag

mijn stem
3,70 (5)
5 stemmen

Engels
Psychologisch / Thriller

282 pagina's
Eerste druk: Joffe, Londen (Verenigd Koninkrijk)

James en Elle Eversman zitten even zonder baan, zonder huis, een hebben net hun zesde miskraam gehad. Dus als hun Toyota het in het midden van de Mojave woestijn begeeft, lijkt het de zoveelste vorm van pech. Totdat James een kogelgat ontdekt in de motorkap.Een kilometer of anderhalf verderop herlaadt William Tapp zijn .338 kaliber Lapua Magnum terwijl hij een handvol Cheetos in zijn mond propt. Tapp is een van de beste schutters in het land; een menselijke schietcomputer met ijs in zijn bloed en een voorkeur voor het doodschieten van willekeurige en weerloze automobilisten op de snelweg. Tussen Tapp en de auto van James en Elle ligt niets anders dan open land. Perfecte omstandigheden om ze in alle rust te grazen te nemen. Maar het jonge stel geeft niet zomaar op. En als ze het overleven, dan is het redden van hun huwelijk misschien een leuke bonus.

zoeken in:
avatar van Shaky
4,5
“Be polite, be courteous, but have a plan to kill everyone you meet.”


Heerlijke thriller die me van begin tot eind in zijn greep had. Het gehele verhaal speelt zich zo goed als op één plek af en er doet slechts een handjevol personages mee, maar wat weet Adams er een spannend verhaal van te maken zeg.

De kracht zit wat mij betreft in de personages. De killer lijkt op eerste gezicht een perfecte moordmachine, zo één uit de betere B-televisieseries waarbij elke moordenaar een genie is. Onze killer in Eyeshot is alles behalve. Hij denkt zelf wel dat hij een geschenk uit de hemel is (of hel, leren we later in het verhaal), maar langzaam maar zeker komen we erachter dat hij niets meer en niets minder dan een zielige loner is die geen enkele sociale vaardigheden heeft, totaal uit vorm is en met overgewicht kampt, slecht presteert op zijn werk en het lachertje van het dorp is. Adams brengt dit op ingenieuze wijze naar voren en heeft zelfs voor de helden van het verhaal interessante back stories en menselijke trekjes.

Ik ben onder de indruk van dit debuut en wat thrillers betreft is dit één van de betere die ik de afgelopen tijd gelezen heb, met name vanwege die meerdere lagen die ervoor zorgen dat dit boek ver boven het maaiveld van al het thriller-geweld uitsteekt. 4,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:37 uur

geplaatst: vandaag om 15:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.