menu

The Burning World - J.G. Ballard (1964)

Alternatieve titels: Brandende Aarde | The Drought

mijn stem
3,33 (6)
6 stemmen

Engels
Sciencefiction

160 pagina's
Eerste druk: Berkley Medallion, New York (Verenigde Staten)

De wereld wordt getroffen door een droogtegolf. Langzaam stort de beschaving ineen, als maandenlang, jarenlang, de regen uitblijft. Rivieren drogen op, de zon verhardt en verscheurt de aarde. In het stadje Hamilton, 100 mijlen verwijderd van de zee, zijn er nog maar een aantal mensen achtergebleven. Catherine Austen, dochter van een bewaker in de zoo, die ervan droomt om de leeuwen vrij te laten; Philip Jordan, een gestrande jongeling die bevriend raakt met stervende zwanen en dokter Ransom, die eenzaam op een boot op de opgedroogde rivier woont. Ieder van hen heeft zijn eigen reden om achter te blijven, maar allen zijn ze op zoek naar een alternatief voor de verdwijnende rivier.

zoeken in:
avatar van Grovonion2
3,0
Maar zeer matig sf verhaaltje dat ik gelezen heb in de periode dat ik alle boeken in de biblioheek las die met de sticker sf voorzien waren.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:10 uur

geplaatst: vandaag om 14:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.