menu

Q.E.D.: Queen's Experiments in Detection - Frederic Dannay en Manfred B. Lee (1968)

Alternatieve titel: Q.E.D.: Queen's Experimenten in Deductie

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Verhalenbundel
Detective

240 pagina's
Eerste druk: World, New York (Verenigde Staten)

In dit boek zijn 16 verhalen opgenomen. In het wat langere verhaal 'De Laatste boodschap' vertelt Geoffrey Mumford dat zijn kapitaal slecht is beheerd waardoor er voor de erfenis alleen nog een waardevol sieraad is overgebleven. De erfgenamen zijn straks Ellen die voor de 4e keer getrouwd is, Christopher een toneelspeler zonder succes, de zus van de overleden vrouw van Geoffrey: Mum, hun dochter Joanne en een vriend van Geoffrey. Maar waar bevindt zich dat sieraad? Er is een serie van 4 verhalen onder het motto ”Hedendaagse problemen”. In 'Aanschouwelijk Onderwijs' wordt geld uit een schoolkas ontvreemd. In 'Parkeren Verboden' wordt een moordaanslag op actrice Modesta Ryan gepleegd. 'Woningnood' gaat over een huurder die met winst onderverhuurt en doodgeschoten wordt. 'De Wonderen Zijn de Wereld Nog Niet Uit” gaat over de moord op een woekeraar. Een serie van 8 verhalen betreffen Informatie Bureau Queen. Waarbij 'De Verlaten Bruid' gaat over een bruidegom die zijn kapitaal vergokt heeft.

zoeken in:
3,0
Zoals vaak in een compilatie zijn sommige verhaaltjes beter dan andere. En sommige oplossingen zijn hier tamelijk vergezocht. De titel van het boek is wel leuk gevonden door Q.E.D. op een andere manier uit te leggen dan de Latijnse.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:56 uur

geplaatst: vandaag om 23:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.