menu

De Nieuwe Zijderoute: China op het Economische Strijdpad - Jonathan Holslag (2019)

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Nederlands
Historisch

272 pagina's
Eerste druk: De Horizon, Antwerpen (België)

Al bijna twee decennia beweert China dat zijn groeiende economie de groei, export en tewerkstelling in Europa bevorderen. De realiteit is echter niet zo zwart-wit: onevenwichtige handel met China heeft Europa de afgelopen tien jaar meer dan 1.4 biljoen euro gekost en haar politieke invloed ondermijnd. China's grootste infrastructuurproject, de Nieuwe Zijderoute, zal de situatie alleen maar erger maken. Holslag stelt dat Europa minder afhankelijk moet worden van China en moet werken aan een sterker en duurzamer economisch model.

zoeken in:
avatar van Rainbow
4,0
Als je al zwartgallig bent over de toekomst van de EU is dit boek maar beter te vermijden.

Holslag heeft een heel economische inslag gekozen bij het uitwerken van dit boek en daar had ik het niet altijd eenvoudig mee want mijn kennis op dat vlak is enigszins beperkt.


avatar van mjk87
3,0
Dit boek kent inderdaad een sterk economische inslag., zoals hierboven al aangegeven. Opzich goed te volgen, maar het maakt de reikwijdte wel wat beperkt en door die beperking worden andere boeiende stukken overgeslagen. Holslag geeft een mooi voorbeeld en inzicht dat Europa veel investeert maar er weinig voor terugkrijgt en dit echt wel China's beleid is, maar de boeiende vraag waarom Europeanen er toch in doorgaan wordt niet gesteld. Laat staan beantwoord. Dat maakt dit boek net wat minder boeiend om te lezen. Verder staan er aardig wat tabbeletjes in maar ik vond die eigenlijk weinig sterk, aan de tekst had je genoeg. 3,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:00 uur

geplaatst: vandaag om 10:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.