menu

Ett Annat Sätt att Vara Ung - Per Nilsson (2000)

Alternatieve titel: Anders dan Jij

mijn stem
4,17 (9)
9 stemmen

Zweeds
Jeugdboek
Psychologisch

277 pagina's
Eerste druk: Rabén & Sjögren, Stockholm (Zweden)

Hannah is zeventien jaar en voelt zich anders dan haar leeftijdenoten. Ze is veganist, schrijft gedichten, en heeft er bewust voor gekozen om geen seks te hebben. Ze doet er alles aan om de regie over haar eigen leven te houden, maar dan ontmoet ze drie mannen die haar wereldje aardig op z'n kop zetten. Per Nosslin is een wat oudere leraar, die Hannah in een cafe ontmoet en die haar tegelijkertijd fascineert en verontrust. Eldin komt uit Sarajevo. Hij is heel verlegen maar wil haar toch graag beter leren kennen. En dan is er nog Andreas, een skinhead die juist blijkt op te komen voor allerlei ontrecht in de wereld.

zoeken in:
avatar van ugly stepsister
4,5
Dit is heel lang mijn favoriete boek geweest. Ik lees het nu nog steeds graag. Hannah is zo'n leuk personage en damn, wat kan die Per Nilsson goed schrijven.
Het enige wat ik niet zo leuk vind, is het eind. Natuurlijk ben ik dolblij dat er niemand dood is - ik had het zo erg gevonden als één van die jongens in de gevangenis moest, maar nu is het iets te... zoetsappig. En ook te plotseling. Net alsof Per Nilsson op het laatste moment had bedacht dat hij het zijn lezers niet aan kon doen, ofzo. Jammer, maar ik vind het nog steeds een heel goed boek. (:

Gast
geplaatst: vandaag om 09:44 uur

geplaatst: vandaag om 09:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.