menu

Janis: Her Life and Music - Holly George-Warren (2019)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Biografie

400 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Janis Joplin staat bekend om haar grensverleggende werk binnen de muziekindustrie waar ze als blanke vrouw de kracht van pure blues in haar muziek wist te leggen. Als kind was Janis al een opvallende verschijning met haar voorliefde voor artistieke zaken en haar honger naar kennis. Haar vooruitstrevende ideeën werden lang niet door iedereen omarmd en zowel haar klasgenoten als haar ouders hebben op een zeker moment hun rug naar haar gekeerd. De vele tegenslagen die Janis in haar vormende jaren kende, bleven zich voortzetten gedurende haar carrière en verdere leven.

zoeken in:
avatar van Shaky
4,0
I've been looking around, and I noticed something: how much you really need to be loved. Ambition isn't just a desperate quest for positions or money. It's just love - lots of love.


Janis Joplin, wat een dijk van een zangeres. Ik ben al jaren fan van haar muziek, maar van haar background wist ik eigenlijk maar bijzonder weinig. Natuurlijk, ik vormde wel een beeld van haar gebaseerd op haar imago, interviews en optredens, maar wat daar van klopte wist ik niet.

Wat een leven heeft deze Janis gehad. Verslaving is toch wel het kernwoord om haar mee te omschrijven. Verslaafd aan muziek, kunst en vrijheid. Tevens verslaafd aan alcohol, drugs, seks en acceptatie. Helaas werd deze extreme drang om geliefd te zijn uiteindelijk ook haar ondergang.

Haar levensverhaal is schrijnend, maar George-Warren maakt er geen overdreven sentimenteel gedoe van. Ze is ook kritisch, eerlijk en bij tijden objectief en afstandelijk. Deze mix zorgt voor een erg prettig leesbaar geheel waarbij je een goed beeld krijgt van Janis en al haar demonen, maar ook al haar fantastische trekjes.

Uitstekende biografie. 4*

Gast
geplaatst: vandaag om 06:34 uur

geplaatst: vandaag om 06:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.