menu

Bezette Gebieden - Arnon Grunberg (2020)

mijn stem
3,50 (6)
6 stemmen

Nederlands
Psychologisch

400 pagina's
Eerste druk: Lebowski, Amsterdam (Nederland)

Otto Kadoke, de grensoverschrijdende psychiater uit Moedervlekken, keer terug in Bezette gebieden: nadat het verhaal van zijn alternatieve therapie door een bekende auteur te boek is gesteld en een bestseller is geworden, raakt Kadoke verstrikt in een web van halve waarheden, interpretaties en leugens die hem zijn baan kost - en zijn reputatie vernietigt. Maar niet alleen dat: zijn moeder is inmiddels weer vader geworden en de verzorgster van vader ontpopt zich tot een onvermoeibare aanhangster van Christenen voor Israël. Op een dag, als alles verloren lijkt, staat een ver familielid voor de deur: in haar ziet Kadoke zijn kans om te ontsnappen. Ze voert hem - en zijn vader - naar de bezette gebieden, waar hij tegen zijn zin in als verlosser wordt onthaald.

zoeken in:
avatar van david bohm
3,5
Als trouwe lezer van de Veelschrijver des Vaderlands kan ik zeggen dat ik dit boek een stuk beter vind dan de voorganger Moedervlekken waarin de halstarrige psychiater Kadoke ook de hoofdfiguur is.

De voortdurende ironie in het schrijven van Grunberg kan ik wel waarderen, maar ik ga niet mee in de ronkende teksten op de voor- en achterzijde van het boek. Net als je denkt zo is het wel mooi gooit hij er nog een schep ongemakjkelijkheid bovenop.

Toch is het aardig om te lezen en ga ik het volgende weer positief ontvangen boek van hem weer een kans geven . Maar een regelrechte aanrader is Bezette Gebieden niet.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:32 uur

geplaatst: vandaag om 09:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.