menu

The Raven - Jonathan Janz (2020)

Alternatieve titel: The Raven #1

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Griezel

256 pagina's
Eerste druk: Flame Tree Press, New York (Verenigde Staten)

Aangezien ze vreest dat de mensheid op een nucleair einde afstevent, smeedt een groep genetici een complot om de wereld te redden. Ze hebben ontdekt dat mythologische wezens als weerwolven, vampiers, heksen en saters echt hebben bestaan, en dat deze monstrueuze genetische strengen nog steeds aanwezig zijn in menselijk DNA. Deze radicale wetenschappers bevrijden de beestachtige kant van de mensen die al eonen slapende is, en binnen een paar maanden zijn de meeste mensen dood en wordt de aarde geregeerd door bloeddorstige wezens. Ondanks het feit dat Dez McClane geen speciale machten heeft, is hij vastbesloten boete te doen voor de levens die hij niet kon redden, en daarom de vrouw die hij liefheeft te redden. Maar hoe lang kan een man overleven in een wereld vol monsters?

zoeken in:
avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
Na maanden lang bloot gesteld te zijn geweest aan de subtiele gruwelen van Graham Masterton, F.G. Cottam, Neil Spring en Michael Richan kwamen het geweld en de bloeddorst van de nieuwste Janz aan als een klap in m'n gezicht, en ik vroeg me bij de eerste bladzijden of ik hier op het moment wel aan toe was. Gewoon door lezen en niet lang daarna was ik er weer aan gewend. Janz gaat hier weinig subtiel aan het werk en hakt letterlijk met de botte bijl. We bevinden ons in een post-apocalyptische wereld waar vampiers, weerwolven en kannibalen het voor het zeggen hebben, en de "lantente" mens uitaard hun slachtoffer is. Sommige van deze mensen zonder speciale gave hebben een verbond gesloten met de monsters en lokken andere mensen in de val. De hoofdpersoon is op zoek naar zijn vriendin die ontvoerd is door een handelaar. Vastbesloten zijn vriendin te vinden en de bewuste handelaar uit te schakelen. En dan belanden we in de Titty Bar, althans "From Dusk Till Dawn" kwam bij mij gelijk op... Zo als alle boeken van Janz leest dit weer als een trein, een heel snelle, en voordat je het weet is het boek uit, en ben je nog niet veel verder. Volgens mij komt er een tweede deel. Ik zal het 'm eens vragen.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:59 uur

geplaatst: vandaag om 09:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.