menu

Offer 2117 - Jussi Adler-Olsen (2019)

Alternatieve titel: Slachtoffer 2117

mijn stem
3,79 (12)
12 stemmen

Deens
Thriller

496 pagina's
Eerste druk: Politikens, Kopenhagen (Denemarken)

Al meer dan 10 jaar is Assad een mysterieuze, drijvende kracht binnen afdeling Q, maar een kettingreactie aan heftige gebeurtenissen brengt hem op de rand van de totale ineenstorting. Alleen Rose kan hem helpen bij de ontcijfering van de duistere demonen die door de berichtgeving van de Spaanse journalist Joan Aiguader over de tragische dood van een vluchteling tot leven worden gewekt. Met Assad in het centrum begint een zenuwslopend aftellen naar de ultieme catastrofe in het hart van Europa, meedogenloos gedirigeerd door de Iraakse beul Ghaalib. Tegelijkertijd schudt afdeling Q op zijn grondvesten door de dood van een centrale collega en door een wanhopige poging om een compromisloze, moordzuchtige handeling van een in zichzelf gekeerde, gestoorde jongen te verijdelen. In de strijd om mensenlevens te redden en een einde te maken aan Assads traumatische dilemma’s worden Carl Mørck en de rest van afdeling Q het oog van de orkaan in geslingerd, waar niemand wordt ontzien om drastische beslissingen te nemen en met alle ter beschikking staande middelen in actie te komen.

zoeken in:
avatar van Arkan
4,5
Slachtoffer 2117, weer een boek in de Q-reeks met de inmiddels al zo goed gekende personages uit de politiekelder in Kopenhagen.

In dit boek wordt het geheimzinnige, wat rond Assad was geweven, opgeheven en krijg je zijn tragische verhaal voorgeschoteld.
Het is dit tragische en het gevolg ervan, die het boek tot een super spannend boek maken waardoor je gewoon aan je zetel gekluisterd zit.
Daarnaast is er ook nog het andere verhaal, de andere "case", die evenzeer voor de nodige spanning zorgt.
2 totaal verschillende verhaallijnen, en toch zijn ze verweven op een manier die niet storend werkt, zelfs eerder verfrissend.

En ondanks het feit dat er toch problematiek zoals het terrorisme, de vluchtelingencrisis enzo aan bod komt, wordt ook de nodige humor niet vergeten.

Dit maakt dat de boeken van Jussi Adler-Olsen, althans voor mij, bij de top horen van de Scandinavische thrillers.

avatar van Rufus
4,0
Spannend boek met 2 niet verwachte einden.
Uiteraard goed geschreven en vlot leesbaar, helaas wat minder humor dan gebruikelijk.
Begrijpelijk maar toch.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:31 uur

geplaatst: vandaag om 13:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.