menu

Supplément à la Vie de Barbara Loden - Nathalie Léger (2012)

Alternatieve titel: Aanvulling op het Leven van Barbara Loden

mijn stem
geen stemmen

Frans
Biografie / Kunst en Cultuur

160 pagina's
Eerste druk: P.O.L., Parijs (Frankrijk)

“Ik geloof dat er een wonder gebeurt in ‘Wanda’“, schreef Marguerite Duras over de enige film die de Amerikaanse actrice Barbara Loden ooit schreef en regisseerde. “Normaal gesproken is er een afstand tussen uitbeelding en tekst, onderwerp en handeling. Hier is die afstand compleet uitgewist.” Misschien komt het door dit ‘wonder’, het schijnbaar verdwenen onderscheid tussen fictie en feit, dat de film ‘Wanda’ uit 1970 een cultklassieker is geworden en dat kunstenaars als Isabelle Huppert, Rachel Kushner en Kate Zambreno erdoor gefascineerd zijn. Voor de schrijfster Nathalie Léger vormden de mysteriën van ‘Wanda’ het begin van een obsessieve zoektocht door continenten, in archieven, en door de mijnstadjes van Pennsylvania; allemaal om dichter bij de film en degene die hem gemaakt had te komen. ‘Aanvulling op het Leven van Barbara Loden’, dat zich ergens tussen biografie en autobiografie, filmkritiek en anekdotiek in bevindt, is een beschouwing over kennis en zelfkennis, over leven en kunst, over waarheid en verbeelding.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
De betreffende film is terug te vinden op Wanda (1970) - MovieMeter.nl

Dit boek van de schrijfster Nathalie Léger heeft in 2012 de 'Prix du Livre Inter' gewonnnen; in dat jaar was sprake van een jury van 24 leden met als voorzitster Amélie Nothomb.

Voor cultureel ingestelde inwoners van Den Haag, zal het 'Crossing Border'-festival geen onbekende zijn.
Dat wordt dit jaar van 29 oktober tot 3 november gehouden.
Op 30 oktober 2019 wordt de film 'Wanda' vertoond en zal tevens de schrijfster Nathalie Léger aanwezig zijn; dit voor een bespreking met Margot Dijkgraaf en mogelijk ook voor een signeersessie van haar boek.
Zie: Film Wanda - Crossing Border - crossingborder.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 10:21 uur

geplaatst: vandaag om 10:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.