menu

Het Kantoor - C.J. Tempelman (2006)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Sociaal / Waargebeurd

442 pagina's
Eerste druk: Het Zwarte Schaap, Emmen (Nederland)

Van een bestuurscrisis komen meestal alleen de gevolgen in de publiciteit. Deze sleutelroman duikt dieper in de processen die eraan ten grondslag liggen en vertelt het persoonlijke verhaal dat de krant niet haalt. De jonge Russin Elena woont sinds haar huwelijk in het dorpje Veenwel. Na enkele jaren vindt ze een baan bij een overheidskantoor in de nabijgelegen stad Terzand. In plaats van de verwachte rustige werksfeer valt ze midden in een gedeeltelijk ondergrondse machtsstrijd tussen enkele managers en een aantal medewerkers. Ze raakt er al snel bij betrokken. Uiteindelijk speelt de moedige Elena, samen met een plaatselijke journalist, een sleutelrol in de dramatische ontknoping van dit grotendeels waar gebeurde verhaal. Een ontknoping die in werkelijkheid heeft geleid tot de grootste naoorlogse bestuurscrisis in Nederland.

zoeken in:
Een aantal politieke coryfeeën heeft commentaar geleverd op dit boek:
Ed van Thijn: ''Ik heb het boek met veel belangstelling gelezen. Veel van de inhoud kwam mij bekend voor''.
Jan Terlouw: ''De afgelopen dagen heb ik geboeid uw boek gelezen. Het is heel herkenbaar. Het boek zou ook iets kunnen betekenen voor velen ver buiten Emmen''.
Boris Dittrich: ''Kafka in Emmen, anders valt het niet te omschrijven''.
Peter van der Velden: ''Voor mij een verhaal wat je snel wil uitlezen. Maar toch kwam het bij mij ook heftig over vanwege de herkenbaarheid''.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:10 uur

geplaatst: vandaag om 14:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.