menu

Ravnene. To Fortællinger - Herman Bang (1902)

Alternatieve titel: De Raven: Novellen

mijn stem
geen stemmen

Deens
Verhalenbundel
Sociaal / Psychologisch

171 pagina's
Eerste druk: Gyldendal, Kopenhagen (Denemarken)

De titelnovelle is het verhaal van een familiediner dat wordt gegeven door de alleenstaande Viktoria Sejer, waar alle familieleden als raven op af komen om te controleren of 'tante' de erfenis, die zij als hun eigendom beschouwen, niet verkwist. Maar de oude erftante is niet van gisteren, ongemerkt is ze bezig haar erfgenamen een poets te bakken. 'Julegaver', het tweede verhaal, gaat over de kleine winkelier Sigvald Hansen en zijn gezin. Elke avond leest hij hardop voor uit het theaterstuk 'Aladdin', waarvan ze allemaal dromen het op het podium te zien. Kerstmis nadert en Sigvald hoopt zijn zwangere vrouw en schoonmoeder uit te nodigen om een voorstelling van het stuk bij te wonen in het Koninklijk Theater in Kopenhagen Maar misschien kan de grote stad de hooggestemde verwachtingen niet waarmaken...

zoeken in:
avatar van Halley23
Halley23 (moderator)
In de Nederlandse uitgave van 'De raven' (in 1983 by Agathon verschenen) is 'Julegaver' niet opgenomen maar wel het tragische korte verhaal 'Franz Pander', de novelle 'Les quatres diables', en twee autobiografische schtesen 'Hoe ik schrijver werd' ('Hvordan jeg blev Forfatter') en 'Uitgewezen' ('Udvist af Tyskland').

Gast
geplaatst: vandaag om 13:18 uur

geplaatst: vandaag om 13:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.