menu

Wit Is Ook een Kleur - Sunny Bergman (2016)

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Nederlands
Verhalenbundel
Sociaal

144 pagina's
Eerste druk: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam (Nederland)

Sunny Bergman is documentairemaakster, activiste en schrijfster, maar vooral een vrouw met een kritische blik, die haar oog laat vallen op zaken als stereotypering, emancipatie, vooroordelen en seks en cultuur. Tegelijk met haar nieuwe film 'Wit is ook een kleur' – een onderzoek naar haar eigen etniciteit – verschijnt nu een bundeling van Bergmans columns. Wordt het niet eens tijd voor een verkiezing van de meest feministische man? Geldt de vrijheid van meningsuiting wel of niet onverkort voor mensen met een dubbel paspoort? Hoe problematisch is wit zijn, en wat hebben feminisme en anti-racisme met elkaar gemeen? 'Wit is ook een kleur' is een staalkaart van ideeën, vragen en analyses die iedereen aangaat – zeker nu.

zoeken in:
avatar van mjk87
2,5
Soms verbazingwekkend hoe Bergman een stukje over iets dat niets met kleur te maken heeft ineens daar wel naar weet te brengen. Het wordt ook wat zeurdiger, aanstellerig en vervelend van en dat doet de boodschap geen goed. Op andere momenten roept ze nog wel zinnige dingen en enkele interessante invalshoeken die je wel aan het denken kunnen zetten, maar helaas sneeuwt dat soms wat onder bij de rest. Het best is ze in ieder geval als ze het persoonlijk maakt, en dat gebeurt in ieder geval voldoende. 2,5*.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:33 uur

geplaatst: vandaag om 00:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.