menu

Madame Pylinska et le Secret de Chopin - Eric-Emmanuel Schmitt (2018)

Alternatieve titel: Madame Pylinska en het Geheim van Chopin

mijn stem
geen stemmen

Frans
Kunst en Cultuur / Autobiografisch

118 pagina's
Eerste druk: Albin Michel, Parijs (Frankrijk)

In ‘Madame Pylinska en het geheim van Chopin’ van Eric-Emmanuel Schmitt leert de muziek van Chopin ons te leven en lief te hebben. Madame Pylinska is de pianolerares van Eric-Emmanuel. Ze heeft een erg vreemde en intimiderende manier van lesgeven. Om te leren spelen moet hij eerst de geheimen van haar idool Chopin doorgronden. En om dit verlichte stadium te bereiken moet de jonge Eric luisteren naar de stilte, bloemen plukken bij ochtenddauw, de wind volgen door de bomen en zich verdiepen in de beweging van de golven. Kan het werk van een muzikaal genie een heel leven betekenis geven en van verwondering vervullen? Kunnen de lessen van Madame Pylinska de jonge Eric-Emmanuel helpen om het overweldigende geheim van een geliefde tante te begrijpen?

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Het verhaal is onder andere vertaald in het Bulgaars, Pools, Russisch en zowaar ook sinds september 2019 door Eef Gratama in het Nederlands voor Atlas Contact.

Net zoals in het geval van Monsieur Ibrahim et les Fleurs du Coran - Eric-Emmanuel Schmitt (2001) is ook van dit boek een toneelversie gemaakt, waarbij de auteur zelf op de planken staat.
In het geval van 'Madame Pylinska' is of wordt het toneelstuk opgevoerd in Polen en Frankrijk met medewerking van de klassieke pianist Nicolas Stavy.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:40 uur

geplaatst: vandaag om 10:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.