menu

Grof Wild - Pieter Aspe (1998)

mijn stem
2,56 (25)
25 stemmen

Nederlands
Thriller

128 pagina's
Eerste druk: Van Holkema & Warendorf, Houten (Nederland)

Om hun zilveren huwelijksjubileum te vieren besluit de ondernemende Eva haar echtgenoot Victor te verrassen met een korte vakantie in een afgelegen chalet in de Ardennen. Victor, een uiterst succesvol zakenman, staat op het punt een miljardendeal af te sluiten met een Japanse multinational en kan maar moeilijk loskomen van zijn zakelijke beslommeringen. Eva heeft voor hun vakantie een heel eigenaardig plan uitgedokterd. Met haar originele maar verregaande idee wil ze haar echtgenoot weer helemaal voor zich winnen. Wat een gezellig weekje zou moeten worden, ontaardt echter al vlug in een nachtmerrie zonder weerga.

zoeken in:
Ik weet echt niet wat ik van dit boek moet vinden. Het verhaal is op de één of andere manier vreemd - een oud concept, eigenlijk, maar toch is er iets mis mee en ik kan er de vinger niet op leggen. Het einde vond ik ook helemaal niet passen en typisch om de lezer tevreden te stellen. De overgang op de voorlaatste bladzijde is ook veel te abrupt. Daarbij geeft de schrijver het hele boek door details en weetjes die soms zo irritant worden dat het gewoon arrogantie lijkt - er staan ook best veel dingen in die als weetje worden voorgedaan, maar die eigenlijk zo speciaal niet zijn. Ook kan Victor gedacht goed hoofrekenen met cirkels en driehoeken en afstanden tot op twee cijfers na de komma. "Een snelle berekening leerde hem" waar ieder normaal mens rekenmachines voor nodig heeft - ook burgerlijk ingenieurs. De motieven van de dader worden helemaal niet uitgelegd - Aspe gaat er duidelijk van uit dat het voor zich spreekt, wat ook wel zo is, maar iets meer diepgang had geen kwaad gekund. Het past namelijk niet zo bij het karakter van de dader.

avatar van Arkan
2,5
Ik had veel meer verwacht van dit boek.
Het was niet echt spannend, eigenlijk allemaal een beetje voorspelbaar, en tegelijk overdreven.
Daarbij wordt je overspoeld door een hoop details die er eigenlijk absoluut niet bij horen.
Daarentegen had volgens mij het eigenlijke verhaal, het plot wel wat meer beklemtoond mogen worden.

Toen ik dit boek uit had, had ik zoiets van, nou ja, dat hebben we gehad, en het is absoluut niet voor herhaling vatbaar.

avatar van Pieter
2,5
Een aardig concept waar maar weinig mee gedaan wordt. Nergens wordt het ook maar echt nagelbijtend spannend of meeslepend. Het enige voordeel dat je hier hebt, is dat het maar om zo'n 120 pagina's gaat. En ook nu weer kan ik me maar één zaak bedenken: hoe slaagt Aspe erin om toch zoveel boeken te verkopen? 2,5* En dit was dan ook weer de laatste Aspe die ik lees.

3,0
Tja, toch geen onaardig boekje, wel met veel geweld, maar dat vind je in veel boeken uit deze periode. Het leest prettig en makkelijk weg. Aan het eind blijf je zitten met de vraag kan de schrijver in de paar overblijven pagina's er toch nog een goed einde aan breien. En dat lukt gedeeltelijk. Ik ga met mijn beoordeling wat hoger zitten. En ik wil ook best nog een boek van Aspe proberen. Dit was pas mijn eerste. En als ik kijk naar verdere beoordelingen op BM worden de cijfers voor zijn boeken naar mate Aspe ouder wordt steeds hoger.

0,5
Om van te kotsen zo slecht.
Maar ik heb het woord 'kavalje' bijgeleerd, dat is ook iets waard.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:20 uur

geplaatst: vandaag om 00:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.