menu

Let op Mijn Woorden - Griet Op de Beeck (2019)

mijn stem
3,64 (11)
11 stemmen

Nederlands
Psychologisch

416 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Lise weet het niet zo goed, hoe leven gaat. Niet als ze vijftien is, maar evenmin als late twintiger. Ze vindt nochtans dat ze eigenlijk geen reden tot klagen heeft, zoals de meeste mensen die proberen sterk te zijn en het goed te doen. Dus zij gaat door, en probeert diegene te worden die ze denkt te moeten zijn. 'Let op mijn woorden' is een roman over hoe de start van ons bestaan onontkoombaar het vervolg bepaalt, zelfs als dat een blinde vlek blijft. Over families die de rangen sluiten. Over morsige liefde en echte connectie. Over de onontkoombaarheid van verlies en het belang van blijven zoeken. Over de angst om te dromen en een diep verlangen naar beter dat misschien wel bestaat voor wie weigert op te geven. Misschien.Een verhaal dat alles blootlegt, behalve dat wat je verwacht.

zoeken in:
avatar van psyche
psyche (crew)
Boekrecensie van Gerwin van der Werf in bijlage Letter & Geest van Dagblad Trouw d.d. 21 september 2019.

avatar van devel-hunt
' De meeste mannen zijn egoïstische klootzakken, de meeste vrouwen zijn zure trutten' , aldus de negatieve recensie in de Volkskrant. En zo is het maar net.

avatar van Lalage
3,5
geplaatst:
Meteen op de eerste bladzijde van Let op mijn woorden signaleer ik de eerste rake zinnen. Ook de thematiek is niet nieuw: het gaat weer over een disfunctioneel gezin. Iets voor de helft eindigt het eerste deel van het boek. In het tweede deel is Lise 27 jaar oud en heeft ze haar droom om arts te worden verwezenlijkt.

Hoe verder ik in het verhaal kom, hoe moeilijker ik kan stoppen met lezen. Lise raakt verstrikt in haar gedachtes en probeert haar gevoel weg te stoppen. Af en toe komt het in alle hevigheid naar boven.

Let op mijn woorden – Griet Op de Beeck | Lalagè leest - lalageleest.nl

Gast
geplaatst: vandaag om 19:01 uur

geplaatst: vandaag om 19:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.